-> saskyn2 26.08.22 13:36:07: Topení bude menší problém pro lidi, co za tu dovolenou dávali 100t a místo toho je teda dají za to topení. Ale je ti doufám jasný, že tu máme ne úplně malý množství lidí, co to takhle hozený nemají?
A s tím jak budou padat ty průmyslový podniky, tak se to množství sakra navýší.
Jinak nemůžu vyloučit, že jsem něco takovýho řekl, ale asi to mělo nějaký kontext - matně si vzpomínám, že tuhle debatu jsme vedli ještě před tím, než Putler zapomněl, kde má západní hranici, někdy před Vánoci. Což byla situace přeci jen poněkud jiná, než teď.
Další věc je, že to fakt není problém jen pro evropské firmy, třeba v USA to mají taky, jen se jim těch průserů nesešlo tolik najednou. V EU je to fakt "perfect storm". A pokud mi paměť slouží, tak jsme to řešili i v rovině jestli "zelená" nebo "nezelená" energie - a jednou z věcí, který teď ženou cenu elektřinu nahoru, jsou paradoxně problémy jaderek ve Francii, tzn pravý opak nějakého zeleného šílenství.
Ale měl jsem teď 2 týdny dost offline dovolenou, tak nejsem moc v obraze... a vlastně ani nevím, jestli se do něj chci vracet